June 02 2017

logopeel enerhie Peel energie bestuur

Peel Energie opent Energieloket
Objectief advies over energiezuinig wonen

Peel en Maas heeft vanaf vrijdag 9 juni eindelijk haar eigen energieloket. De lokale energiecoöperatie Peel Energie opent dan aan de Ninnesweg 50 in Panningen zijn eigen Peel Energie Loket (PEL). Inwoners en bedrijven kunnen hier terecht voor onafhankelijk advies op het gebied van energiezuinig wonen. Iedereen kan zaterdag 10 juni van 10.00 tot 13.00 uur tijdens een Open Dag een kijkje komen nemen in het Peel Energie Loket.

Peel Energie is de lokale energiecoöperatie die Peel en Maas op het gebied van energie zo duurzaam mogelijk wil maken. Met het openen van het Peel Energie Loket zet de coöperatie een belangrijke stap om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren hun huis energiezuinig, of zelfs energieneutraal te maken. Iedereen kan bij het PEL terecht voor alle mogelijk duurzame-energievragen. Het gaat daarbij niet alleen om zonnepanelen of spouwmuurisolatie, maar ook om zaken als warmtepompen, een zonneboiler, of tips om zuiniger om te gaan met gas, water en stroom.

Het Loket draagt geselecteerde bedrijven aan die de voorgestelde maatregelen kunnen uitvoeren. Daarbij gaat het altijd om ondernemingen uit Peel en Maas of directe omgeving die een betrouwbare staat van dienst hebben. De klant kiest zelf met wie hij in zee wil gaan. Een alomvattende energiescan met advies op maat kost 200 euro. Mocht de adviesvrager daadwerkelijk overgaan tot het plaatsen van een order bij een van de bij het PEL aangesloten bedrijven, dan wordt dat bedrag in mindering gebracht op de eindafrekening.

Jo en Theo met boielers

Proefopstellingen
In de ruimte van het Peel Energie Loket zijn diverse proefopstellingen te zien van de nieuwste duurzame, energiebesparende installaties. Vooralsnog is het Loket alleen op telefonische afspraak te bezoeken. Afhankelijk van de belangstelling komen er op een later moment mogelijk ook vaste openingstijden gedurende een of meer dagdelen.

Coöperatie Peel Energie is in 2014 opgericht. Inmiddels zijn in de hele gemeente al particulieren en bedrijven klant, omdat ze kiezen voor duurzame, en liefst lokaal opgewekte stroom. De coöperatie, die wordt gerund door vrijwilligers, is ook een van de initiatiefnemers van het Windpark Egchelse Heide.

De opening van het Peel Energie Loket is vrijdag 9 juni om 16.00 uur en wordt verricht door wethouder Paul Sanders. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ondersteunt het Loket met een kleine financiële bijdrage.

Contact en afspraken: 077-3030670.
www.peelenergie.nl

Laat een bericht achter