June 03 2016

De Duurzame Energie Unie Tour bezoekt Neessen in Grashoek

Neesen aardbeien en planten luchtfoto

De Duurzame Energie Unie Tour is op woensdag 15 juni te gast bij Peel Energie. De deelnemers aan de tour nemen dan een kijkje in de aardbeien- en aspergeplantenkwekerij van Peter Neessen en zijn zonen. Dit innovatieve bedrijf maakt gebruikt van 900 zonnepanelen en warmtekoude wisseling. Tijdens de rondleiding laat Peter Neessen zien hoe duurzaamheid is geïntegreerd in hun bedrijf. onder genot van een lekker stukje Limburgse vlaai. Op dezelfde dag worden ook duurzame projecten bezocht van Leudal energie en Weert Energie.

De rondleiding wordt gehouden van 14.45 tot 15.00 uur bij Neessen Aardbeien- en Aspergeplanten VOF aan de Vliegertsdijk 8 in Grashoek. Van 14.45 tot 15.30 uur neemt Jo van den Beucken de bezoekers mee in zijn idee omtrent ‘salderen via gemeenten’. Door middel van een kleine paneldiscussie met onder andere Eneco, professor Jan Rotmans, enthousiaste gemeenten, bestuurders, de Duurzame Energie Unie en Urgenda wordt het idee allereerst door Jo van den Beucken gepitcht.

Iedereen die wil deelnemen kan zich opgeven via info@peelenergie.nl.

Directeur Rense van Dijk en voorzitter Marjan Minnesma geven op woensdag 15 juni het startschot bij Geelen Counterflow in Haelen. Achtereenvolgens gaat de tour dan naar Aardbeien- en Aspergeplantenkwekerij Neessen in Grashoek, het Theatercafé op de buitenplaats en Moonen Packaging in Weert, De St. Elisabeth’s hof in Haelen, de Windmolen Cooperwiek op Windpark Neer in Neer.

Kijk voor het volledige programma op: www.urgenda.nl

Een dag later wordt de tour vervolgd naar Loon op Zand waar gestart wordt. Daarna wordt Casade in Dongen en de biovergister in Heewwijk Dinther bezocht.

De Duurzame Energie Unie en Urganda nodigen iedereen uit om op 15 en 16 juni mee op tour te gaan. Samen worden zes lokale duurzame energie bedrijven bezocht in Limburg en Noord-Brabant. De Duurzame Energie Unie ondersteunt en ‘ontzorgt’ de bedrijven bij technische zaken, de administratie en de ledenwerving. De Duurzame Energie Unie is in 2015 uitgeroepen tot de groenste energieleverancier van Nederland.

De tour start op een centraal punt en rijdt met zoveel mogelijk elektrisch, hybride en groengasauto’s door de regio. Het tourgezelschap bestaat uit het Duurzame Energie-team, de 26 aangesloten lokale energiebedrijven, het Urgenda-team, bestuur en diverse experts  waaronder directeur Marjan Minnesma, directeur Rense van Dijk, bestuurslid Felix Olthuis, diverse gedeputeerden, wethouders, ondernemers, maar ook overige geïnteresseerden. Wilt u ook meer weten over de Duurzame Energie Unie en de laatste energie innovaties? Ga gezellig mee op tour. Kijk voor het meest actuele programma op www.urgenda.nl en mail annelies.bol@urgenda.nl

Laat een bericht achter